hittarecept.se
Follow on Bloglovin
0 Läs mer >>
.. kan inte annat än att resultera i att man vaknar med ett leende på läpparna och en god känsla i magen sådär en måndagmorgon. Okej, kan ju också ha att göra med att man vaknar upp bredvid världens finaste pojkvän <3
 
Denna helgen har jag verkligen lagt fokus på att göra det jag vill och tycker om.
Umgås en massa med mina kära vänner, både fredag, lördag och söndag. Både med mina "lundavänner" och några av mina gamla goda vänner från Olofström. Ändå fast vi inte träffas så ofta så känns det precis som vanligt när vi träffas.. precis som det ska vara. 
Jag har yogat (jag måste erkänna, jag är fast!!) och besökt gymmet en hel del (och blivit nykär i att köra kvällspass igen!). 
Och inte minst - ätit en massa god mat!
 
Jag har fått en massa inspiration till inlägg jag vill skriva nu på senaste, men just nu är jag ganska så trött så jag bjuder på lite bilder från helgen istället:
 
 
 
God natt på er! :)

Fin helg med fina män...

0 Läs mer >>
Jag har länge sagt att jag ska prova på yoga. Jag tänker på det väldigt ofta "snart ska jag börja på det, snart!".
Men likväl har jag hamnat i gymmet varje gång istället ändå.
Mitt trygga gym.
Med mina trygga hantlar och mina trygga övningar som jag känner mig bekväm i. 

Yogan är lite skrämmande, jag har sett bilder på när man står på huvudet och har sig och tänker "shit, jag kommer ramla på personen bredvid mig om jag försöker mig på det där!". 

Jag ska vara ärlig - jag trycker inte om att vara dålig på något. 

Yoga är så mycket mer än bara olika rörelser. För det främst finns det en uppsjö av olika former av yoga - allt från Yinyoga där man stannar flera minuter i samma position för att strecha lymfan som omsluter våra muskler - till styrkeyogan som är mer som en fysisk träning. Man måste andas på ett visst sätt. Hela tiden kontant och fokus på kroppen, såklart har jag ju det i min gymträning också - men detta är på ett annat sätt. 

Mycket att tänka på. Läskigt. Men jag blir bara mer och mer intresserad av att prova. Jag har hört och läst så mycket bra om det. Att man släpper stressen. Blir smidigare. Starkare. Mer fokuserad.

Jag kan inte hjälpa att bli avundsjuk. Nyfiken.  
Jag vill ju också prova. Känna allt det där. På mitt sätt. 

Så igår tog jag saken i egna händer. Blev medlem på Yogobe.se (en sida där det finns videos på olika yogaformer och pass där olika instruktörer instruerar en - perfekt att göra hemma!). 
Jag tänkte börja med något enkelt - så jag har kört två pass Yinyoga nu.
Och jag gillade det.
Jag gillade det mycket faktiskt. 
Det är nog ett bra komplement till min gymträning. Smidighet har aldrig varit min starka sida - men det är det kanske dags att ändra på nu? ;)

Imorgon ska jag gå på mitt första grupp-träningspass när det gäller yoga - nämligen styrkeyoga på Gerdahallen. 
Det känns lite nervöst och pirrigt.

Kanske ramlar jag på personen bredvid mig, kanske inte. 

Kanske älskar jag det och blir en renodlad "yogi" - eller kanske hatar jag det och flyr tillbaka till mitt trygga gym?

Jag har ju lagt ner så mycket tid på att tänka att jag "snart" ska börja.
Som vi gör med så mycket här i livet.

Hur ofta har du inte hört dig själv eller någon i din omgivning säga saker som "På måndag ska jag börja äta mer regelbundet", "Nästa månad ska jag börja träna" och så vidare och så vidare. Det är bra att ha en planering, det är en bra början! Men man måste se till att genomföra sin plan också! Visst är trösklen svår att kliva över, som exempelvis min rädsla för att prova yoga av anledningen till att jag är rädd för att känna mig "dålig".

Men det är handlingen som räknas - att vi verkligen GÖR det vi planerar, inte låter det rinna ut i sanden.
Våga möta din rädlsa eller vad det nu kan vara som står i vägen för dig och dina mål, drömmar och ambitioner. 
För om du aldrig provar - hur får du då någonsin veta?

Läste dessa meningar i en bok här om dagen, det fick mig verkligen att tänka till:

"All varaktig förändring är beroende av medvetna beslut."

och

"Att fullfölja det du har beslutat dig för är bland det starkaste du kan göra för dig själv."
 

Yoga

0 Läs mer >>
Jag minns det så väl. 
Det var år 2007. I juli har jag för mig. 

Det var en varm sommardag och jag, mina föräldrar och vår hund Gizmo hade åkt till Lund för att hälsa på min syster som bodde här då. 

Vi skulle äta på en resturang visste inte vart vi kunde äta när vi hade Gizmo med oss. Tillslut hittade vi "Ebbas Café" och vi fick en plats med skugga på deras uteservering. Det passade oss väldigt bra, då Gizmo, som har helsvart päls var väldigt varm då solen stekte på rejält. 

Jag tror inte att det var just detta som avgjorde det, men jag är säker på att det har ett finger med i spelet. Men servitören på "Ebbas Café" såg hur varm Gizmo var och kom ut med en skål vatten innan vi ens hann med att fråga. Det var en väldigt fin gest som värmde mitt hjärta. Det är inte alla som tänker på sånt.
De var väldigt trevliga och tillmötesgående överlag på resturangen. Jag värdesätter det otroligt mycket. 

Känslan jag hade innan vi satte oss på "Ebbas Café" var väldigt "pirrig" och "sprudlande" - ungefär så man känner innan man blir kär. 
Men under dagen när vi gått runt i staden så hade jag inte kunnat låta bli att beundra hur vacker den var. Domkyran, parkerna, de fina små husen som omringas av kullersten och rosor. Människorna. Atmosfären. Och inte minst alla mysiga caféer. Allt passade så bra tillsammans. Det passade mig på något sätt. 
Och där var den, den fina gesten.. som fick mig att uttala högt "här vill jag bo!".
 
Det dröjde några år, och även om tanken har varit distant under vissa perioder så har jag aldrig släppt den. För på något sätt så visste jag att jag skulle hamna här någon gång. 
 
När jag väl hade bestämt mig, på riktigt, att här skulle jag bo - gick allt som som smort. Fick boende, kom in på utbildningen och jobb under samma vecka. Känns det inte lite som om det var meningen?
 
Nu har jag bott här i snart ett och ett halvt år. Under denna tid har jag fått lära känna och träffa helt fantastiska människor som nu helt plötsligt är en stor del av mitt liv. Jag är så tacksam för er. 
Jag trivs verkligen i Lund. 
 
Men det är en sak som har fattats. 
Och det är naturen. 
 
I Olofström var jag alltid van att naturen var nära (vi hade skogen som granne till huset). Och jag spenderade nästan varje dag med att ut och gå i skogen. 
 
I Lund var det inte samma sak. Det var mest bostadsområden och på mina promander kände jag mig inte "tillfredsställd". Jag vill ha mer, se mer natur och komma bort från alla bostäder. 
 
Men häromdagen när jag gick min vanliga kvällspromenad så bestämde jag mig att vika av till vänster vid en korsning istället för höger - och jag är SÅ glad att jag gjorde det. 

För där uppenbarade det sig- det jag har letat så länge efter. Så nära, bara runt knuten. 
Där fanns en slinga så fin och vacker som är så olik all annan natur jag någonsin sett i Lund. 

Det var lite som en saga med en fin å, vackra blommor, en brunn från förr och en kyrkogård omringad av körsbärsträd. 

Jag kan nu säga att Lund - nu har du fångat hela mitt hjärta. 
 
Idag återvände jag (och det kommer jag göra MÅNGA gånger) för att fota denna otroligt fina plats och dela med mig med er.

Jag låter bilderna tala för sig själva.

Lund, nu har du fånga...

0 Läs mer >>

Vårkväll.

Jag går på en gata i Lund som omringas av bostadshus. Drar min hand mot en häck som tillhör ett rött hus medan jag går där på gatan.
Precis som jag brukade göra mot vår häck utanför vårt hus där jag växte upp när jag gick hem från skolan.


Häcken har nästan har blivit helt grön av solen som skinit så mycket de senaste dagarna. Det har börjat växa några rosa blommor på den som jag inte vet vad dem heter. Men när jag drar min hand lätt mot dem känner jag att de luktar väldigt gott.


Det är maj.
År 2014.

Det är lustigt hur fort tiden går egentligen tänker jag samtidigt som jag går där på gatan och kollar på hur solen som håller på att gå ner formar en skugga av mig där på trottoaren.

Lukten av blommor och synen av allt som börjar grönska där runt omkring mig får mig att börja tänka på sommaren. Det var min absoluta årstid när jag var liten.
Och det är det fortfarande.


På sommaren är allting så mycket ljusare.
Dagarna är längre.
Alla är så mycket gladare.

Sommar är semester.
Att få möjlighet att resa bort.
Att bara få njuta.


Mina tankar svävar tillbaka till förr i tiden.
Jag tänker på fjärilarna i magen jag kände av skolavslutningarna i låg- och mellanstadiet.
Idas sommarvisa i kyrkan
.
Mamma och pappa satt på kyrkbänken och kollade på.
Alla var så glada, så spända. Sommaren. Ledighet.

Jag tänker på känslan jag hade efter skolavslutningarna.
Jag brukade alltid åka och köpa glass med mina föräldrar efteråt för att fira. Det var liksom pricken över i:et.

Jag ler lite åt tanken när jag går där på gatan.

Jag går förbi ett gult hus på höger sida.
Jag ser tre olika par sitter runt ett bord i vardagsrummet. Alla har ett varsitt glas vin i handen. De sitter och äter och pratar med varandra. Det ser ut som om de pratar om något intressant. En blond kvinna gestikulerar med sina händer, precis som om hon försöker berätta en historia, kanske är det om något hon varit med om. Alla lyssnar nyfiket. Det verkar vara något roligt för en man i långt mörktbrunt hår knutet i en svans skrattar samtidigt som han lutar bak huvudet lite lätt. 

Jag går förbi huset och funderar.
Någonstans där mittemellan är jag.
Jag är inget barn.
Jag har inte sambo och hus.

Jag är student.
Jag är 24 år.

Jag kommer på att jag är precis där jag vill vara just nu.
Faktiskt.
Äntligen är det så.

Jag är glad att jag har fina minnen att tänka tillbaka på.
Jag ser fram emot att en dag sitta där med sambo och villa och ha middagsbjudningar under varma vårkvällar.

Men mest av allt är jag lycklig över att jag har idag. För om jag inte hade haft idag hade jag inte kunnat gå där på gatan och le åt hur det kändes att ha fjärilar i magen när jag hörde ”Idas sommarvisa” som 11-åring eller att fantisera om hur mitt liv kommer se ut i framtiden.

 

Jag kollar upp och ser trädtopparna färgas orangea av solen som håller på att gå ner, och känner mig tacksam över mina kvällspromenader och de små råd och insikter jag får ”på vägen”. 

Någonstans mitt i liv...