Enkel kycklingssallad
På sommaren, när det är såhär fint och varmt väder så gillar jag att äta sallader, speciellt på dagen då det är som varmast.
Idag gjorde jag en kycklingsallad i en egen marinad, som den fått stå och "götta" sig i över natten.
Idag gjorde jag en kycklingsallad i en egen marinad, som den fått stå och "götta" sig i över natten.
Här är receptet på marinaden jag använde:
Enkel Marinad
Receptet är till marinad för ca 1 – 1,5 kilo kött
Ingredienser:
3 dl olivolja
Valfri mängd vitlöksolja (se recept HÄR)
1 msk nyriven ingefära
1 msk finhackad chili
2 tsk eldigt örtsalt (eller havssalt och pepparmix)
2 tsk paprikapulver
1 st saften från en lime
Instruktioner:
Rör samman alla ingredienser i en skål
Lägg köttet i en bunke eller form
Häll över marinaden och se till att allt kött får marinad på sig
Täck över skålen eller formen och ställ in i kylen
Låt stå några timmar för underbart resultat, rör runt i köttet då och då
Torka av köttet lätt före grillning (så det inte droppar)
skriven
Mumsigt :)