hittarecept.se
Follow on Bloglovin

Tacos från grunden

Tacos är ju en stor favorit i det svenska köket och tillhör det sedervanliga "fredagsmyset". 
Man kan förstå varför tacos är så populärt - det är både enkelt och går fort att göra, är otroligt gott och eftersom det finns flera olika tillbehör att kombinera med gör det enkelt att anpassa till både smak och behov!

Men är tacos egentligen IBS-vänligt?
Inte precis. Inte när det kommer till tacosvarorna som pryder matbutikernas hyllor - så som Santa Marias tacosås, tacokrydda och tortilla. 
Men ska vi ge upp hoppet på att någonsin äta tacos igen på grund av det?
Nej, absolut inte! Det går utmärkt att göra allt som ingår tacos helt själv - från grunden!
Och när du gör det från grunden så slipper du få i dig en massa onödiga tillsatser - istället får du i dig bra råvaror och näring som gör din kropp stark och frisk!

Precis detta gjorde jag igår och det blev jättegott!



Recept tacokrydda:
Receptet räcker till 1500 g färs

Ingredienser:
2 msk chilipulver
2 msk anchochilipulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk mald spiskummin
4 tsk torkad oregano
2 tsk chili flakes
4 tsk salt

Instruktioner:
Mät upp och blanda alla kryddorna och förvara i en burk med lock. Chili flakes, alltså torkad smulad chili, kan uteslutas om man inte gillar chilihetta.



Het Salsa
Recept för 4 personer

Ingredienser:
500 gram krossade tomater
5 st finhackade feferoni
Valfri mängd vitlöksolja (se recept under ”såser och tillbehörs-recept”
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
Efter tycke & smak havssalt
Efter tycke & smak peppar


Instruktioner:
Rör/blanda bara ihop alla ingredienser
Häll upp och förvara den sedan i en stor glasburk
Servera din tacos tillsammans med salsan!

Tacobrödet ska jag göra lite ändringar på, då jag inte blev riktigt nöjd med konsistensen på det. Jag återkommer med recept när jag är helt nöjd med det!

Servera din tacos med valfri sallad och tillbehör till!

hittarecept.se

Kommentera här: