En ny variant av omelettpizzan
Igårkväll kände jag för att lyxa till det med något riktigt gott för att fira att jag jobbat sista natten på mitt sommarjobb!
Jag gillar att utveckla mina recept och prova att byta ut lite för att förnya dem.
Igår provade jag att experimentera med en av mina favoriträtter - nämligen omelettpizza!
HÄR kan du se mitt tidigare recept.
Omelettpizza version 2
1 stor portion
Ingredienser:
2 st ägg
2 msk kokosolja
2 msk vatten
3 msk fiberhusk
1 msk oregano
En nypa salt
Instruktioner:
Börja med att vispa ägg, kokosolja och vatten i en bunke.
Tillsätt därefter fiberhusk, oregano och salt.
Rör ihop allt till en deg och låt svälla ca 5 min.
Tryck ut degen på bakplåtspapper med en sked eller med händerna, använd lite vatten på fingrarna om det "klibbar".
Bred därefter ut en lökfri tomatsås och toppa med valfritt tillbehör - som exempelvis skinka, tonfisk, banan eller som jag gjorde - med köttfärs.
Krydda därefter med valfria kryddor.
Jag hade ingen ost på denna gång, men kan rekommendera DENNA mejeri- och glutenfria osten!
Grädda sedan pizzan i ugnen på 200 C i ytterligare 12-15 min.
Servera gärna lite färsk basilika på pizzan och ät tillsammans med en god sallad!
Kommentarer:
Vad gott det ser ut! fortsätt blogga
skriven
Ser mumsigt ut, ska testas! :D